Compex

(Kan udlejes til hjemmebrug)

Træning med elektrisk stimulering er en voksende og anerkendt behandlings- og træningsform, både inden for fysioterapien og sportsverdenen.

Vi kan anvende COMPEX i vores behandling efter/ved en skade der skal genoptrænes, vedligeholde en muskulatur eller hvis vi ønsker at skabe god cirkulation i et område og fremme restitution samt nedsætte smerter.

Det kan give os en mulighed for, at arbejde meget specifikt med en muskulatur og forkorte genoptræningsforløbet.

Træning med elektrisk muskelstimulering

Ved træning med elektrisk stimulering aktiveres musklen direkte via nerven ved hjælp af elektroder på huden. På den måde kan styrke og udholdenhed øges og forudsætningerne for at genvinde kontrol over musklen bedres.

Hjerneskade eller neurologiske sygdomme:

Efter en skade i hjernen er signalet mellem den ramte del og muskel ofte nedsat. Musklen bliver hurtig påvirket af det manglende signal og deraf manglende aktivering. Den ændrer karakter og bliver yderligere sværere for hjernen at aktivere. Træning med elektrisk stimulering kan være med til at genvinde kontrol over musklen, mindske spasticitet, øge muskelstyrke og på den baggrund bedre funktionsniveau.

Immobilisering:

Immobilisering efter operation eller skade medfører altid en grad af muskeltab. Ofte er dette tab omfattende, og for nogen så omfattende, at det er meget svært eller umuligt at genoptræne til samme niveau. Elektrisk stimulering kan både bruges til at mindske tabet af muskelstyrke tidligt i forløbet, og til genoptræning når belastning igen kan påbegyndes. Elektrisk stimulering kan være med til at forkorte skadesforløbet og bedre resultatet.

Sklerose:

Træning med elektrisk stimulering kan effektivisere din træning, så du får mere ud af din indsats. Det er især fordelagtigt hvis udtrætning er et problem.

Træning med elektrisk stimulation kan være et godt supplement til fysioterapi og kan målrettes de muskler, der skal være stærke i når vi går og står.

Kontraindikationer:

 1. Pacemaker (med mindre speciallæge har godkendt træning med elektrisk stimulering)
 2. Epilepsi (konsulter læge)
 3. Cancer i området
 4. Graviditet

Compex 4.0 kan lejes for 400 kr om ugen hos os.

Compex muskelstimulator Sport 4.0

Den optimale hjælp til træning, smertelindring eller restitution.

Compex 4.0 har 4 kanaler/kabelstikforbindelser så der kan udføres synkron træning eller restitution af to muskelgrupper som:

 • Kondition.
 • Nedsætte smerte/ muskelafslapning.
 • Regeneration (opbygning).
 • Optimere din træning og stimulere din ydelsesevne.

Info:

Apparatet er meget brugervenligt.

Med MI-Scan-teknologien scanner apparatet selvstændig den udvalgte muskelgruppe og tilpasser sig automatisk til muskulaturens beskaffenhed. Du bestemmer intensiteten selv.

MI-Range-teknikken letter indstillingen af det optimale stimulationsområde ved genoptrænings- og massageprogrammer.

MI-Tens letter tilpasningen af stimulationsniveauet ved anti-smerte programmer og optimerer således helbredelsesprocessen.

El-stimulering af muskler har mange anvendelsesområder herunder:

 • smertebehandling
 • funktionel træning
 • styrketræning
 • restitution

For at styrketræne en muskel mest effektivt skal den trænes tungt og til udtrætning. På den måde aktiveres flest muskelfibre. Desværre er det ofte vanskeligt ved en skade i hjernen eller ved kroniske neurologiske sygdomme som sklerose, at træne ved høje belastninger pga. det nedsatte signal mellem hjernen og musklen eller øget træthed.

Muskler der er inaktive ændrer karakter. De bliver svage, mister deres udholdenhed og bliver tiltagende sværere at aktivere.