Indlægssål ( Supersole )

Fysiocenter Haarby har specialuddannede fysioterapeuter, som kan rådgive dig omkring fodens behov for indlæg og træning.

Fysioterapeuterne har stor viden omkring fodens opbygning og erfaring med forebyggelse og behandling af skader samt skadesforbyggelse.

Supersole er er en dynamisk indlægssål:

  • Den træner og styrker foden ved almindelig daglig gang.
  • Dynamiske indlægssåler stimulerer foden til optimal afvikling.
  • Indlægssålen kan være med til at optimerer korrekt midtstilling i led (aligement) ved knæ og hofter og nedsætte risikoen for artrose (slidgigt) samt smerter.
  • Sålerne er individuelt tilpasset og et koncept hvor det oftest kombineres med relevante træningsøvelser.
  • Supersole fås i flere varianter, som er tilpasset til forskellige aktiviteter alt fra daglig brug til topidræt. Fysioterapeuten vil guide til det rigtige valg af sål.

Info om foden:

Foden er en genial konstruktion og kroppens fundament.

Foden er den del af kroppen, som bliver udsat for størst belastning ved bevægelse.

Ens kropsvægt er under gang ca. 1-2 kg. og ved løb 5-7 kg. mere på foden. Det bliver hurtigt til mange kilo, som foden belastes med ved hvert et skridt.

En gennemsnitsdansker går ca. 10.000 skridt dagligt.

Det er vigtigt, at fodens funktion er velfungerende under bevægelse ellers kan man forvente at få overbelastningsskader/fejlstillinger, som kan resultere i skader ved fod/ankel samt knæ og hofter.

Fodens udseende:

En lav svangbue vil bevirke at du pronerer for meget i foden ( foden falder indad). Dette medfører at du kan komme til, at overbelaste både led- og senestrukturer samt muskler. Derved øges risikoen for overbelastning af svangsenen under foden, anklen (achillessenen) samt knæ og hofte.

En høj vrist (hulfod) kan bevirke en stiv og rigid fod, som kan overbelaste hele systemet på grund af manglende smidighed.

Foden består af 26 knogler som tilsammen ca. vejer 100 g. Knoglerne er forbundet i en struktur som bevirker at fodens konstruktion kan bære den ”til tider” store kropsvægt. Fodens konstruktion kan absorbere alle de belastninger som kommer under gang og løb og bedst hvis den arbejder ud fra et optimal udgangspunkt.

Fysioterapeuterne vil hjælpe dig  med, at afdække dit behov for træning og eventuelle behov for en indlægssål.